Οι υπηρεσίες μας

Μελέτη εγκατάστασης φυσικού αερίου

Αναλαμβάνουμε εντελώς δωρεάν την μελέτη της εγκατάστασης φυσικού αερίου, την κατάθεση και την δημιουργία φακέλου, την αίτηση σύνδεσης στην εταιρεία διανομής φυσικού αεριού.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας καλέσετε.

Μονάδες και σύστημα φυσικού αερίου

Τοποθετούμε – συντηρούμε μόνο επώνυμες συσκευές λεβήτων φυσικού αερίου, de dietrich  – wolf  – buderus.

Το μέλημα μας είναι η σωστή, ασφαλής και οικονομική του λειτουργία και όχι οι πρόχειρες και φθηνές εγκαταστάσεις.

Μία σωστή και πλήρης εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης με φυσικό αερίου μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 40% περισσότερη ενέργεια από μία φθηνή και ελλιπής εγκατάσταση.

Σέ κάθε μας εγκατάσταση τοποθετούμε ειδικά μαγνητικά φίλτρα και πριν την παράδοση του συστήματος καθαρίζουμε το εσωτερικό δίκτυο με χημικό καθαρισμό εντελώς δωρεάν.

Όλα τα παραπάνω θεωρούνται απαραίτητα για

  1. την σωστή λειτουργία του συστήματος
  2. την εξασφάλιση της εγγύησης του εξοπλισμού.

Αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο

Συχνά εκφράζεται η απορία εάν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί σύστημα θέρμανσης φυσικού αερίου σε ένα διαμέρισμα, το οποίο θα λειτουργεί αυτόνομα – ανεξάρτητα. Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ότι είναι δυνατό να γίνει αυτό με την τοποθέτηση ενός ατομικού λέβητα με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου είτε σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι είτε σε κάποιο ημιυπαίθριο χώρο.

Η συγκεκριμένη συσκευή, η οποία τοποθετείται στον τοίχο, έχει πολύ μικρές διαστάσεις, και μπορεί εκτός από συνεχή και οικονομική θέρμανση να καλύψει τις ανάγκες σας και σε ζεστό νερό χρήσης. Η παροχή φυσικού αερίου στο σπίτι σας γίνεται με εξωτερική σωλήνωση που φτάνει από το μετρητή μέχρι τον ατομικό λέβητα.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει ένα τέτοιο αυτόνομο σύστημα ότι είναι πιθανό να χρειαστεί κάποια παρέμβαση στις σωληνώσεις νερού, οι οποίες συνδέονται με τον ατομικό πλέον λέβητα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζειται πλήρης ανεξαρτησία της θέρμανσης.

Μετά τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων, δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας στην περίπτωση που η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, για να γίνει η εγκατάσταση. Ο ιδιοκτήτης που επιθυμεί όμως να αυτονομηθεί, χρειάζεται να θέσει το θέμα και να ενημερώσει πρώτα τη συνέλευση για την περίπτωση που οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα ήθελαν πιθανώς να εγκατασταθεί κεντρική θέρμανση με αέριο σε ολόκληρο το κτίριο.

Η αυτονομία θέρμανσης ενός διαμερίσματος όμως, στην περίπτωση που η πολυκατοικία διαθέτει ως καύσιμο κεντρικής θέρμανσης το φυσικό αέριο, απαιτεί την συγκατάθεση της γενικής συνέλευσης.

Κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο

Σε περίπτωση πολυκατοικίας με κεντρική θέρμανση, σε πρώτη φάση θα πρέπει να πούμε ότι η σύνδεση με το φυσικό αέριο απαιτεί τη συναίνεση του 50% συν 1 των ψήφων συνιδιοκτησίας εκτός και αν η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια οπότε ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτονομηθεί.

Εάν υπάρξει η προϋπόθεση αυτή και ταυτόχρονα το δίκτυο αερίου είναι ενεργοποιημένο στο δρόμο σας, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά και η διαδικασία μετατροπής σε θέρμανση φυσικού αερίου περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

1. Γίνεται η σύνδεση της πολυκατοικίας με το υπόγειο δίκτυο του φυσικού αερίου που περνάει από το δρόμο και τοποθετείται ο μετρητής

2. Γίνεται η αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου από καυστήρα φυσικού αερίου. Σημειώνεται ότι δεν είναι απαραίτητο για να γίνει αλλαγή και του λέβητα

3. Ο μετρητής της παροχής φυσικού αερίου συνδέεται με τον καυστήρα με σωληνώσεις

Με τα παραπάνω 3 βήματα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής σε θέρμανση φυσικού αερίου. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί, καθώς συχνά υπάρχει παρανόηση, ότι εκτός από τα παραπάνω, δεν απαιτείται καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης, πχ στις σωληνώσεις νερού της θέρμανσης ή στα σώματα του καλοριφέρ.

Με τη μετατροπή αυτή, η δεξαμενή πετρελαίου είναι παρελθόν ενώ ανά πάσα στιγμή έχετε διαθέσιμο φυσικό αέριο μέσω του δικτύου, και διαδικασίες όπως η παραγγελία και η παραλαβή του πετρελαίου

Επικοινωνία

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2102814549, 6932412899, 6974587745

E-mail: [email protected]

Powered by BreezingForms

Έδρα: Θεοτοκοπούλου 36, Μεταμόρφωση, ΤΚ 14452, Τηλ. 2102814549, Κιν. 6932412899 | 6974587745, Fax. 2108015160, email. [email protected] | [email protected]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.